Buutrel niet in doofpot
  01-01-1900

HUISSEN - De ruzie tussen buutreedner Theo Reijmers en burgemeester en wethouders van Lingewaard krijgt een mondelinge afsluiting en mogelijk een schriftelijk mea culpa van het college. Dat eisen raadsleden Mieke Bles (PvdA), Geert van Onna (Lokaal Belang) en Ben Jansen (VVD).

Reijmers kreeg een boze brief van B en W omdat hij op 22 januari in zijn buut bij De Kraonige Zwaone burgemeester Rob Persoon op de korrel had genomen. Zaterdag verscheurde Persoon bij de sleuteloverdracht de brief en zei hij 'Sorry, Theo'.

Bles, Van Onna en Jansen zitten in het presidium, dat bepaalt wat de raad bespreekt. Even was bij hen de schrik groot toen ze de voorlopige agenda zagen: geen buutdispuut. "De griffie had mij woensdag gemaild of de zaak afgedaan is nu Theo Reijmers akkoord is gegaan met het excuus", zegt Bles. "Wij menen echter: uitpraten, deze rel."

Datzelfde verlangt Van Onna. "Dit moet de wereld uit. Waar het gebeurt, maakt niet uit, áls het maar gebeurt." Jansen eist een 'echte excuusbrief'. "Niet van 'Och, dit was zo niet bedoeld'. Het college moet door het stof."

(Bron: De Gelderlander)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl