Site in de Spotlight: Koen Verstappen
  01-01-1900

In de laatste week voor carnaval elke dag een site in de spotlight. De deelnemers beantwoorden een aantal vaste vragen en mogen zelfs zelf een vraag verzinnen waar ze graag antwoord op willen geven. Nu in de Spotlight: Koen Verstappen.

Naam: Koen Verstappen

Wat was je leukste optreden tot nu toe dit seizoen en waarom?
Op de Tonnepraotavonden bij “De Kleuven” in Biezenmortel en de “Avonden der Kampioenen” in Beek en Donk. Daar zat een spontaan publiek dat hardop reageerde op bijna alles wat ik in mijn tekst had gestopt! Dat is voor mij puur genieten!

Wat voel je als je op de bühne stapt? En wat als je er af stapt?
Als ik de ton in stap voel ik een gezonde spanning om er in een kwartier een geslaagde buut neer te zetten. Als ik er uitstap en het publiek heeft van mijn act genoten geeft dat veel voldoening. Daar doe ik het voor. Ik leef van het applaus, vandaar dat ik wel altijd mager zal blijven!

In welke (of wat voor) zaal speel je het liefst?
Maak niet uit welke zaal of bij welke gelegenheid ik optreed. Als er maar gelachen wordt, worden alle dagelijkse zorgen en ellende even vergeten. Als het publiek maar aandacht heeft voor wat er op het podium gebeurt, vind ik het goed!

Wie is jouw favoriete tonprater/buutreedner en waarom?
Zonder iemand te kort te willen doen, kan ik enorm genieten van de droge vlijmscherpe teksten van Andy Marcelissen en de fotografische beschrijvingen van Harrie Sijbers. Ger Frenken, Pierre van Helden, Wiel Knapen, Jan Geraedts, Huub Stassen, Gilbert Petit, Frans Brugmans en Rien Bekkers hebben ieder een eigen stijl en zij horen bij mijn kanjers.

Welke vraag zou je je zelf graag stellen? En wat is daarop het antwoord?
Waarom sta je nou al zesentwintig jaar in de ton?
Sinds ik ermee begonnen ben, vind ik het podium de mooiste plek in een zaal. Ik ben met een virus besmet en wil er niet mee stoppen zolang het publiek en ik het leuk vinden. Het blijft echt fantastisch om een publiek te boeien met een humoristisch verhaal.

Heb je nog een leuke grap/one-liner/uitspraak om mee af te sluiten?

Als bij de geheugentraining voor ouderen niemand komt opdagen, dan kun je het vergeten!

Bonusvraag: Wat vind je van Tonpraten.nl / Buutreednen.nl?
Supersite, die is uitgegroeid tot een veel bezochte informatiebron voor iedereen die op zoek is naar een artiest voor een gezellige avond en informatie geeft over allerlei carnavalsactiviteiten.

Ga naar de site van Koen Verstappen.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl