Um&Um langs schouwburgen met LSO
  01-01-1900

Humoristisch zangduo Um & Um gaat ook dit jaar samen met het LSO (Limburgs Symfonie Orkest) langs de Limburgse schouwburgen met hun vasteloavesconcertentour. Van 12 tot en met 21 februari treden zij samen acht maal op.

Math Craenmehr en Wim Hendrix begonnen hun carrière samen met vrienden als plaatselijke artiesten. Na elf jaar vond de groep het welletjes, maar Math en Wim besloten als duo verder te gaan en ook buiten de eigen dorpsgrenzen te gaan optreden. Um&Um was geboren.

Twee mannen, twee stemmen, één gitaar. De keuze voor de chique kleding (zwarte frak, chapeau-claque en witte das) was een bewuste keuze. Niet alleen door zo een contrast te vormen met het bonte carnavalsgebeuren, maar ook om "podia" te bereiken buiten het carnavalscircuit.

Ze hebben een uitgebreid repertoire opgebouwd dat nog steeds wordt uitgebreid. Daarbij maken ze desgewenst een lied op maat. Prikkelend, soms scherp, maar nooit platvloers!!!

Um&Um omlijstte diverse keren de buuttefinales van Limburg en Brabant. Drie keer stonden ze in de Zoepkoel in Venlo op de Boetegewoene Boetezitting. Ze promoveerden aan de Narrenuniversiteit Limburg (NUL) tot "Doctorandus Humoris Causa" en enkele jaren later tot "Doctor in de Humor". Bij hun 22-jarig jubileum werden ze bij “Den Dreumel” in Horst in 2002 onderscheiden met “D’n Alde Knoeper” en de “ Orde van Temke” ; twee hoge carnavalsonderscheidingen.

En nu staan ze dus opnieuw samen met het LSO in de grote theaters van Limburg. Het zal ongetwijfeld weer een geweldige belevenis worden.

Bezoek de site van Um & Um bij Acts op Tonpraten.nl / Buutreednen.nl






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl