Andy Marcelissen prolongeert Brabantse titel
  01-01-1900

Andy Marcelissen heeft in Valkenswaard met succes en op een overtuigende manier zijn titel Brabants Kampioen Tonpraoten geprolongeerd. Voor de vierde maal legde hij beslag op de titel. Ook de publieksprijs ging naar de tonpraoter uit Raamsdonksveer. Zijn type 'De lolligste thuis' deed zijn naam dus eer aan.

'Oudgediende' Gerrit van de Water veroverde tot zijn grote vreugde de tweede plaats. In 1969 was hij al finalist tijdens het 2e tonpraotersconcours en nu liet hij in zijn vijfde finale-optreden de zes andere finalisten achter zich met zijn buut als bouwvakker.

'Scheidsrechter' Robert van Lamoen werd in zijn vijfde finale-jaar in successie derde. Als debutant veroverde hij in 2000 de Brabantse titel. Harry Hens werd vierde met een voor hem kenmerkende buut vol met geweldige woordspelingen en taalvondsten.

Het niveau van alle acht de praters was ontzettend hoog. Ook de twee debutanten lieten zich niet onbetuigd. Frans Bevers, die de traditioneel zeer moeilijke opdracht had als eerste te beginnen, zette de standaard en liet de zaal delen in zijn belevenissen als boer. Kees van Gils had het in zijn creatie als Opa Klep iets moeilijker, maar hij kan dan ook niet terugvallen op jarenlange ervaring, zoals de andere finalisten. Kees staat pas voor het tweede jaar in de ton!

Piet Put, alias Maarten van Brug, bracht ook een schitterende buut als golfer. Vooral zijn fysieke vondsten waren opmerkelijk, van een slap-stick tot een golfplaat en van de TT van Assen tot een hole-in-one. Campingbaas Hans Eijkemans durfde het aan om in de finale zijn nieuwe buut voor het eerst te brengen. Dit getuigt van veel moed, en die moed werd beloond door het publiek zo bleek uit de reacties.

Natuurlijk kunt u uw felicitaties voor alle acht de finalisten achterlaten in hun persoonlijke gastenboeken, want alle acht hebben zij een eigen site op Tonpraten.nl. Namens alle bezoekers en de redactie van Tonpraten.nl willen wij de prijswinnaars en alle finalisten van harte feliciteren met deze prestatie!






 
     

 


Jo den Otter. Den Dungen. 30 Nov 1999
Andy,gefeliciteerd natuurlijk ook alle andere deelnemers het was een zeer leuke avond,bedankt.

 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl