Strijd om 'Vergulde Lampekap' bij Knipvliegers
  01-01-1900

Op zondagavond 8 februari 2004 vindt er voor de 19e maal een tonproatersavond bij de Knipvliegers plaats. Deze inmiddels traditionele avond wordt voor het tweede maal gehouden in hun nieuwe residentie VTA Blixems aan de Ouverture in Blixembosch (Eindhoven).

Ook dit jaar zullen de tonproaters strijden om de publieksprijs "De Vergulde Lampekap".

Op deze avond zullen optreden:

Hans Eijkemans als "de kletsmajoor". Hans was in 2002 Brabants Kampioen en heeft het afgelopen jaar de publieksprijs "De Vergulde Lampekap" bij de Knipvliegers veroverd. Dit jaar komt hij zijn prijs verdedigen.

Andy Marcelissen. Andy is een openbaring voor alle liefhebbers van droge Brabantse humor. Met bijzonder scherpe woordspelingen brengt hij iedereen aan het lachen. Andy heeft het afgelopen jaar het Brabants Kampioenschap 2003 op zijn naam gezet met de buut "'t nieuwste testament". Met deze buut is hij het afgelopen jaar op de tweede plaats geëindigd in de strijd om "de Vergulde Lampekap".

Maikel van de Berg met "Driekske moet op voor zijn rijbewijs". Maikel is 24 jaar en rolstoel gebonden. Hij is tonproater sinds 1993 en zit vol levenslust en humor. Maikel is gaan tonproaten omdat hij ondanks zijn handicap de mensen op een leuke manier naar zijn hand weet te zetten. En omdat hij vindt dat je je mogelijkheden moet benutten. Als debutant behaalde Maikel in 2003 op de Brabantse Kampioenschappen in Valkenswaard de vierde plaats en de publieksprijs!

Maarten van Brug als "de golfer". Maarten is een bekende tonproater onder de rivieren. Reeds enkele jaren is hij een graag geziene gast op onze avond, waarop hij in de creaties van Opa en Oma Ties de lachspieren prikkelde.

Jan Strik als "de huisman". Jan is een tonproater van het type "lach of ik schiet". Niet van die fijne woordspelingen, maar gewoon recht voor zijn raap.

Gilbert Petit met "WWW.KOM". Gilbert is wereldberoemd in Limburg en treedt bij  allerlei gelegenheden op. Met deze buut heeft hij in Limburg een eerste prijs behaald. Dit jaar treedt hij voor de eerste keer in Eindhoven op. 

De avond zal afgesloten worden met een muzikale act van Spoit Elluf uit Helmond. Zij brengen een typische vorm van carnavalscabaret met een repertoire dat grotendeels gevuld is met bekende melodieën, voorzien van eigen teksten in onvervalst Helmonds dialect. Overal is de groep een graag geziene gast. Het centrale thema van Spoit Elluf is de relatie man/vrouw. Ook het aanwezige publiek wordt wel van tevoren gewaarschuwd want voor ze het weten worden ze betrokken bij al het gekibbel. Improviseren hoort er natuurlijk bij maar "We  moete gelijk beginne en ut liefst ok gelijk wir ophauwe". 

Presentatie van de gehele avond zal in handen zijn van Cees Verhulst, zelf ook een zeer bekende tonproater met o.a. het typetje als "ouwe Willem". De avond zal muzikaal worden begeleid door “de Heidefelder Musikanten”.

Het programma begint om 20:00 uur en zal rond 23:30 uur eindigen. De entree is € 10,00 inclusief garderobe. Donateurs kunnen tot 15 december kaarten bestellen bij Jan Hunting (Ouverture 119 tel. 2410387) of bij Marcel van der Donk (Marcel Proustlaan 15, tel 2424980).

De vrije verkoop is gestart op 1 november aan de bar van VTA Blixems, Ouverture 2 in Blixembosch. VTA Blixems is maandag t/m vrijdag geopend van 08:30 uur tot 24:00 uur en zaterdag van 08:30 tot 13:00 uur.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl