Nieuwe webmaster / eigenaar gezocht voor Tonpraten.nl
  17-07-2015

Eind 2002 had ik een idee om de tonpraterswereld te professionaliseren en te digitaliseren. Via één website waar alles over tonpraten / buutreednen op te vinden zou zijn. Van de historie tot uitslagen, van nieuws tot een volledige agenda en van een webshop tot tientallen interactieve partners van artiesten, tonpraters, buutreedners en acts. Anno 2015 is Tonpraten.nl niets minder dan een begrip geworden en daar ben ik trots op. Maar het is tijd het stokje over te dragen, zodat iemand anders zich met zoveel overgave kan wijden aan het voortzetten van dit succes. 



Want de vele actieve en minder actieve tonpraters en artiesten verdienen ook een online een toppodium. En de mensen die het hele jaar druk zijn met het organiseren van avonden en evenementen verdienen aandacht en bezoekers. En de bezoekers van al die events verdienen de mogelijkheid om hun helden ook online te kunnen bezoeken, te complimenteren of te boeken voor een volgende keer.



Tonpraten.nl is begonnen als hobby. Tegenwoordig zouden we het een startup noemen, want 'disruptive' is het zeker geweest. Van vele kanten heb ik te horen gekregen dat Tonpraten.nl de tonpraatwereld en zelfs de levens van enkele tonpraters (waaronder tegenwoordig professionals) daadwerkelijk heeft veranderd en ontwikkeld.



Het moest op een gegeven moment 'bedrijfsmatig' gerund worden, omdat er inkomsten binnenkwamen en kosten om de hoek kwamen kijken. Een vetpot is het nooit geworden, maar dat hoefde ook niet. Uit Tonpraten.nl is uiteindelijk een succesvol bedrijf ontstaan (PauwR, www.pauwr.nl) en terugkijkend blijkt nog steeds dat we al die jaren onze tijd ver vooruit zijn geweest. Want in 2003 hadden we al een webshop, de vindbaarheid is altijd top geweest, de inhoud kwam tot stand mede dankzij de bezoekers (tegenwoordig zouden we dat crowdsourcing noemen) en ook op sociale media waren we al vroeg aanwezig.



Nog steeds is Tonpraten.nl niet weg te denken uit het hedendaagse tonpraat- en carnavalsgebeuren. En Tonpraten.nl zal ook niet verdwijnen. Maar ik zou het mooi vinden als iemand anders het concept onder zijn hoede zou nemen. Dat zal zeker een persoon of organisatie moeten zijn met liefde voor het tonpraterswereldje. Iemand met affiniteit met website(bouw) en social media. En iemand met een bedrijf waaruit gefactureerd kan worden, want alle inkomsten en kosten zijn al die jaren altijd netjes via de legale weg gegaan. Ook iets om trots op te zijn.



Hierdoor vertegenwoordigt de site en alles wat daarbij hoort (domeinnamen, techniek, social media, bestanden etc.) een bepaalde waarde en dus een overnamesom. Daarvan hoeven wij en zullen wij niet rijk worden en dat is ook niet de bedoeling. Belangrijker is dat Tonpraten.nl nog jarenlang de functie van verzamel- en marktplaats voor en door tonpraatliefhebbers zal blijven. 



Heb je interesse, mail me dan op pieter@pauwr.nl. Ik wil heel graag dat mijn werk van de afgelopen ruim 13 jaar goed wordt overgedragen, dus voel je je geroepen, dan hoor ik het graag!



Groeten Pieter Voogt







 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl