Tonpraotweekend Zaandhaozenlaand was weer een topevenement
  11-02-2015
Op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag (6, en 8 februari) was de zaal van ‘t Rad in Elshout weer helemaal volgestroomd met echte tonpraotliefhebberst/sters. Het weekend daarvoor zorgden de jeugdtonpraoters uit het dorp voor twee volle zalen!

De organisatie was er klaar voor en het publiek had er zin in, daarbij in stemming gebracht door de Elshoutse muziekkapellen “Maanszat”, “De Deurklinkers” en “Schrik uit Blik”. Toen de praoters/ster op gang kwamen was er voor het publiek geen houden meer aan. Christel van den Dungen liet horen en zien waarom zij de momenteel in Brabant de meest gevraagde praotster is. In haar buut als Lies Teelor, ging zij compleet in haar witte bruidsjurk net voor de bruiloft toch nog op zoek naar een andere man. Zij had gehoord dat er die nog genoeg rondliepen in Elshout, maar dat viel knap tegen. Zij nam de mannen dan ook behoorlijk op de korrel. Hans Keeris verscheen als Brabants rayonhoofd van de Friese Elfstedentocht. Voordat hij “aon kon gaon” was zijn neus en snotpin al diverse keren bevroren, maar zijn Beerenburger bracht vaak de oplossing “vur ut verkopen van zunne zever”.

Twan van Oers presenteerde zijn nieuwe buut “Koos Kansloos”. Als conciërge van het bejaardenhuis wist hij wel raad met de bewoners en ook de rolstoelen. Wichard de Benis als Doewane, de laatste douanepost in Europa had het heel druk om allerlei smokkelwaar te controleren. Mensen wilden echt de raarste dingen smokkelen, door zijn simpele humor en mensen op het verkeerde been zetten, kreeg hij de lachers snel op zijn hand. Jorrit Klerks speelde zijn rol als papa steeds sterker en kwam zondagmiddag goed uit de verf. Dat niet alleen zijn Gonnie negen maanden in verwachting was geweest, maar hijzelf het daar toch ook wel zwaar mee had, maakte hij op een komische manier duidelijk. Toen Freddy van den Elzen in de ton stond als D’n bolle Tiny, circusdirecteur uit d’un Anver in België, lag de zaal echt finaal plat.

Wat Freddy presteert door feitelijk niets te zeggen, maar door hele sterke mimiek en interactie met het publiek is van uitzonderlijke klasse. En dan Robert van Lamoen als Annie uit de Hellemondse binnenstad. Niet voor niets heeft hij verschillende kampioenschappen en publieksprijzen binnengehaald. Zijn virtuele humor is ongelooflijk, waarbij er na elke drie zinnen wel een grap komt. Na zijn optreden was het publiek dan ook “kaai kapot” van het lachen. In 2016 zal het tonpraotweekend gehouden worden op 29, 30 en 31 januari.





 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl