Uitslag en verslag van het Brabants Kampioenschap Tonpraoten 2015
  19-01-2015
10 dagen geleden vond het Brabants Kampioenschap Tonpraoten plaats. Bij deze het volledige verslag van deze avond:

Na een spannende strijd op vrijdagavond 9 januari heeft Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer de titel Brabants Kampioen Tonpraoten 2015 veroverd. Hij is daarmee de 48e kampioen die de bekende en begeerde wisseltrofee de Zilveren Ton mocht ontvangen. Nadat de Tilburgse amusementsgroep de Penthouse Boys de zaal had opgewarmd traden de 8 finalisten aan. Aan het eind van de avond kwam de, door de tonpraoters gekozen, jury onder voorzitterschap van Dhr. Ad Dams uit Waalre tot de volgende uitslag:

1e plaats: Andy Marcelissen met als buut 'De Sprookjesverteller' (357 punten);
2e plaats: Boy Jansen met als buut 'Prinses Beatrix' (338 punten);
3e plaats: Berry Knapen met als buut 'Harry de Campingbeheerder' (312 punten);
4e plaats: Ad Vermeulen met als buut 'De Lijsttrekker' (257 punten).

Als gebruikelijk koos ook het publiek deze avond haar winnaar. Die prijs kwam toe aan Andy Marcelissen met 172 stemmen. De prijswinnaars ontvingen hun prijzen uit de handen van Zijne Dorstlustige Hoogheid “d’n 62e Prins van Striepersgat”.

Aan het eind van de zondagavond bleek dat Andy Marcelissen zijn stempel behoorlijk gedrukt had op de 48e editie. Hij behaalde met zijn twaalfde finaledeelname niet alleen zijn 6e titel maar sleepte bovendien de publieksprijzen van alle vier de voorstellingen in de wacht.







 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl