Andy Marcelissen wint Brabants Kampioenschap Tonpraten
  12-01-2015
Als nooit geëvenaard sprookjesverteller heeft Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer het Brabants Kampioenschap Tonpraoten in Valkenswaard gewonnen. De jury en publieksprijs gingen naar deze voortreffelijke entertainer, waarbij bij menigeen in het publiek de vraag rees of het hier nog om een traditioneel tonprater of professioneel cabaretier gaat.

Hoe dan ook; het optreden was meer dan geweldig, een voortduren van lachsalvo’s gevulde zaal tijdens zijn weergaloze optreden. Ook de amusementsgroep ‘Penthouse Boys’ uit Tilburg heeft daar warempel zeker in bijgedragen.

De organisatie van het Brabants Kampioenschap Tonpraoten was in handen van de Stichting Tonpraoters Concours Valkenswaard ‘Anders dan Anders’ en het heeft plaatsgevonden in Zaal Lavrijsen in Valkenswaard. Tweede werd Boy Jansen uit Budel in een uitvoering als de gepensioneerde prinses Beatrix, een tikkeltje tipsy, in de ton. Derde werd Berry Knapen uit Heeze als campingbaas van Camping Zeezicht, Kip caravans ontvangend naast een vuilnisbelt.

Er stonden acht Brabantse praters in de ton, van wie drie uit de regio: behalve Jansen en meervoudig kampioen Knapen ook debutant Arian Compen uit Soerendonk. Verder traden aan Jasper van Gerwen (Hilvarenbeek), Frank Schrijen (Boxmeer), Tom Mijnders (Dongen) en titelverdediger Ad Vermeulen (Chaam). Het was de 48e editie van de strijd om de Zilveren Ton. Vierhonderd luisteraars vulden de sfeervolle zaal Lavrijsen. De prijswinnaars ontvingen de prijzen uit de handen van Zijne Dorstlustige Hoogheid D'n 62e Prins van Striepersgat. De publieksprijs was ook ‘Hare Majesteit Prinses Beatrix’ gegund, die nog tijdens haar optreden werd gebeld door Koning Willem Alexander. Omdat de toehoorders toch vooral nog in sprookjes geloven, ging die prijs van het publiek uiteindelijk naar alleskunner Andy Marcelissen.





 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl