Berry Knapen wint Zuid-Nederlands buutkampioenschap
  04-03-2013
Vrijdag 1 maart j.l. heeft het Zuid-Nederlands kampioenschap Buutreednen/Tonpraten plaatsgevonden in ’t Wapen van Wanroij te Wanroij. Jaarlijks, zo rond de tijd van Halfvasten, vindt dit spectaculaire evenement plaats.

Voor de 35e keer organiseerde Stichting Carnavalsactiviteiten Land van Cuijk dit kampioenschap, doch de laatste zeventien edities onder de noemer van Zuid-Nederlands Kampioenschap, waarbij 8 tonpraoters afkomstig uit Brabant, Limburg en Gelderland hun beste kunnen lieten horen en zien aan een breed publiek.

aterdag 2 maart, Vrijdag 8 en Zaterdag 9 maart a.s. vinden de Buut-Gala-avonden plaats, waarbij de vier beste tonpraoters van het kampioenschap terug naar Wanroij komen om het publiek nogmaals een grandioze avond te bieden, welke dan ook tevens omlijst wordt door top-entertainment, show, zang en dans. Het draaide Vrijdag 1 maart echter om het kampioenschap, alwaar de crême de la crême onder de tonpraoters op de bühne verscheen en alle aanwezigen uit alle hoeken van Brabant, Limburg en Gelderland aan zich wisten te binden met al hun kwats- wazel en zèver. De lachspieren werden bij eenieder danig op de proef gesteld en gezien de reacties vanuit de zaal slaagden de artiesten daar bijzonder goed in.

Alle buutreedners werden beoordeeld door een deskundige jury, doch deze had ook dit jaar weer de moeilijke taak om de kampioen 2013 aan te wijzen. Het niveau van de tonpraoters was ook nu weer erg hoog. De voorzitter van de jury (Wiel Zeelen) wist de spanning aardig op te voeren en maakte uiteindelijk bekend welke tonpraoters vrijdag 8 en zaterdag 9 maart a.s. terug naar Wanroij komen tijdens de Buut-Gala avonden.

Op de vierde plaats eindigde “Jaerke zet zien hoos te koop”. Derde werd “Vakantie Jan” en als tweede eindigde ”Bennie Zat”.

Als winnaar van de Zuid-Nederlandse Buutkampioenschappen 2013 werd uitgeroepen; “D’n Ambtenaar van de Burgerlijke stand” (Berry Knapen uit Heeze)

De publieksprijs werd toegekend aan de coming-man Ivo van Rossum uit Gemert, die met zijn buut “Bennie Zat” de harten wist te stelen van het dol-enthousiaste publiek.


(Bron: Buutkampioenschap.nl)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl