Zoon van Andy Marcelissen wint jeugdtonpraatwedstrijd
  28-01-2013

Bart Marcelissen (10) won afgelopen zondag (20 januari) het jeugdsauwel-concours in het Faantelaand, samen met zijn vriend Koen Verhagen. De dag ervoor waren ze nog als derde geëindigd.

Het liep als tegen het einde van de zaterdagmiddag toen Sanne Broeders uit handen van Jeugdprins Yannick de beker in ontvangst mocht nemen. De beker met de titel Jeugdoppersauwelaar 2013 viel haar terecht ten deel. Annie de Waard, reikte uit naam van haar vader de Jan Kuijpers Bokaal uit.

Het was al weer zes jaar geleden dat er voor het laatst een meisje het Jeugdsauwelgala winnend afsloot. Anne Segers was destijds als Surinaamse de beste. Sanne Broeders was als ‘Hanny Davidson’ degene die de serie van jongensoverwinningen doorbrak. De stoere meid kwam met veel geweld op, pakte het publiek meteen vast met stoere taal en liet de lach niet meer los. Vreugdekreten vanuit Koloszaal barstten los. De flinkheid van Hanny maakte even plaats voor een traantje van geluk.

Nadat bekend werd gemaakt dat de twee boeren Bart Marcelissen en Koen Verhagen als derde waren geëindigd, was het duidelijk dat de titel nog kon gaan naar één van de dames. Yoelle Vissers, alias ‘de nieuwe burgemeester’ was ook nog over in de strijd. Sportief gaven de twee meiden elkaar alvast een box. Uiteindelijk werd de mini Willemijn tweede, de beste prestatie van Yoelle in haar jeugdsauwelcarrière. Dat gold ook voor ‘Boer Zoekt Vrouw’. Bart en Koen waren de beste van de rest. De dag erna overtroffen ze zichzelf en gingen ze met de zondagoverwinning aan de haal, die goed is voor een plaats bij D’n Boel Plat op carnavalsmaandag.

De kampioen van 2012, Toby Broeders haalde deze keer geen podiumplaats, maar was als ‘Brugsmurf’ ouderwets op stoom. De blauwgeschminkte puber vertelde in het plat Fers over zijn eerste jaar op de middelbare school. Iwan Raaymakers speelde ‘Simpele Adje’, de rechterhand van Paul de Leeuw. Hij hield het inderdaad simpel en dat zorgde voor vele lachsalvo’s.

Niek van Balkom was ook een van de favorieten. Hij eindigde al een keer derde en tweede. Ook deze keer had hij een schitterende buut als ‘Bob Harley de Glurinamer’. Niek eindigde ex-aequo als vierde met onder andere Mees Hendriks. Die ging in zijn creatie van ‘Brandweerman’ als de brandweer. Met een big smile op zijn gezicht wist hij het publiek van begin tot eind te boeien.

Luuk van Strien kroop in de huid van ‘James Blond 0011’. De ervaring droop er vanaf, wàt een smakelijke verteller. Hij wist op zaterdag de jury nog niet te overtuigen. Op zondag wel, toen werd hij tweede. Net vóór Wille-mini en net achter de boertjes.

Bijzondere gast was die middag burgemeester Van Hees. Ze maakte kennis met de Ferse humor en werd door menig jeugdsauwelaar ‘ontgroend’. Wethouder Smit was ook regelmatig het mikpunt van geestigheid. Op zondag deelde Smit aan iedere jeugdsauwelaar een gemeentelijke herinnering uit, met voor iedere deelnemer een mooi verhaaltje. Fijne slotwoorden van een schitterend weekend jeugdsauwelen.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl