Lieropse Bonte avond een bonte mengeling van acts
  15-02-2012

 


Onder muzikale klanken van de hofkapel De Koepelblazers werd  vrijdag- en zaterdagavond  10-11 februari om acht uur door duo presentatoren Annette Wilde en Willy Honings de Bonte Avond van de c.v. De Kaauw Voetjes geopend in de residentie ‘Zaal Nellie van Oosterhout’ in Lierop. Voor de twee uitverkochte avonden heeft de programmacommissie een zeer gevarieerd programma weten te bieden. Klets, zang, dans en voordrachten waren de ingrediënten van de Bonte avond. 


Uit het grote arsenaal aan kletsers stonden de toonaangevende kletsers Berry Knapen, alias kroonprins W.A. en Rob Scheepers in de rol van ‘Advocaat Dik’ in de ton.  Twee kanjers, die vanuit hun specialisme op een interactieve wijze het de maatschappelijke problemen met een knipoogje op de korrel namen. Het was smullen geblazen zonder de personen in kwestie in diskrediet te brengen. Lierop was blij met de terugkeer van de Koninklijke familie in de ‘Tuin van Nederland’ en met het spreekuur van de ‘Rijdende rechter’.


Het amusement werd gebracht door mannenkoor A Capella, dat met zijn spitsvondig en lyrisch praatprogramma de gevoelige snaar wist te raken met klankvolle vrouwvriendelijke nummers. Ook de werkzaamheden van een  gerenommeerd KNVB- consul kwamen aan de orde. Een kijk op de duizend en een spulletjes van de vlooienmarkt. Tot slot werd een toost gebracht ‘op al onze vrienden’. Dit werd onder een staande ovatie gezongen.


 ‘De Buurmannen’ waren, weer als vanouds. Slagvaardig en gevat gaven zij een kijk op hun buurtschap, ‘Hofleverancier van de Hoogheden van de Kaauw Voetjes’. ‘Simply the Beste, pseudoniem voor de ‘Raad van Elf’ en partner, bracht met zijn ‘dansmarietjes’ een medley van LA meezingers ten gehore, die vlug werden meegezongen.  


De Stichting Lieropse Aauw Prinsen (SLAP) gaf een paskwil op de Lieropse look-a-likes. Voor zich sprekende beelden over specifieke Lieropse beslommeringen  passeerden in een mum van tijd de revue. Met veel geestdrift werd het krachtig slotlied ‘Met z’n allen feesten’ aangeheven.  


De dansgroep ‘Démarrage’ zorgde met haar swingende dansen voor een leuk intermezzo’s, waardoor elk optreden volledig haar aandacht kreeg.  De groep ‘Hers en Dwers’ was bijna de laatste in de rij van het amusement. De drie kosmopolieten vertolkten met hun Spaanse tongval hun wereldse gewoonten en ervaringen, die deze keer wat verder van huis afspeelden. 


Een goed gebruik in Lierop is dat de jeugdcarnavalsvereniging ‘Kaauw Voetjes’ de ‘Bonte avond ’opent en ook afsluit en dat ging de jeugd goed af. Onder muzikale klanken en een beeldverslag werd de video ‘Doe je mee’ vertoond  en door de jeugdraad gezongen. Dit zou later op de avond, evenals een aantal Lieropse carnavalskrakers herhaald worden. 


(Bron: Harrie van der Sanden, Mierlose Krant)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl