Kitty Goverde verslaat mannen en wint Zilveren Narrenkap
  10-02-2012

Kitty Goverde uit Uden is de Opperkletsmajoor 2012 geworden bij het Keiebijters Kletstoernooi. Zij mocht zaterdagavond de Zilveren Narrenkap in ontvangst nemen met het typetje Bertha van de Meuleperd. Na 33 jaar is zij de tweede vrouw in de geschiedenis die dit evenement heeft gewonnen.

De spanning in de zaal was duidelijk voelbaar. Het was een spannende strijd tussen Kitty Goverde en de Groesbeekse Rob van Elst, Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer en Jan Strik uit Someren. Van de twaalf kletsers uit de voorrondes mochten deze vier laten zien wat ze waard waren.

Van Elst

Rob van Elst beet het spits af en kreeg de zaal al snel warm. Als gynaecoloog maakte hij allerlei soorten bevallingen mee. De grappen vielen goed bij het publiek.

Marcelissen

Andy Marcelissen was als vanouds weer in vorm. Op een uiterst relaxte manier bracht hij de zaal tot zingen en lachbuien. De winnaar van de Zilveren Narrenkap 2010 liet zien dat hij tot de top van de kletsers hoort.

Goverde

Als derde was de enige vrouw van het toernooi aan de beurt. Kitty Goverde als " Bertha van de Meuleperd " kreeg de zaal helemaal plat. Al haar avonturen werden op een goede manier ontvangen door Helmond en ze was een terechte winnares.

Strik

Als laatste mocht Jan Strik aantreden. In de laatste voorronde reageerde het publiek beter dan in de finale maar zijn dyslectische versie van " Sneeuwwitje en de zeven dwergen " was een prima afsluiting van de avond.

Hoog niveau

Over het hele toernooi gezien was het niveau hoog. Met vier uitverkochte avonden is het Keiebijters Kletstoernooi alweer voorbij. Zondag is op Omroep Brabant TV de derde voorronde te zien en volgende week kun je de finale zien.

(Bron: Omroep Brabant)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl