Record aantal bezoekers bij jubileumwedstrijd
  17-01-2012
Ruim 800 liefhebbers hebben inmiddels een toegangsbewijs aangeschaft. Nog nooit zijn er zoveel kaarten verkocht voor een Jeugdsauweltoernooi als bij de komende uitvoering.
Koloszaal vormt het podium voor de 15e strijd om de Jan Kuijpers Bokaal. Maar ‘kolosaal’ betekent groot, dus de middagen kunnen nog wel wat extra liefhebbers bergen.

Afgelopen maandag vond de loting plaats van de wedstrijd om de felbegeerde titel Jeugdoppersauwelaar van Ut Faantelaand. Zestien kinderen gaan over twee middagen strijden om de Jan Kuijpers Wisselbokaal. Iedere middag zal een dagwinnaar opleveren. Op het einde is er uiteraard ook de ‘Over All Winnaar’. Deze prijs wordt op zondagmiddag uitgereikt.

Op zaterdag 28 januari starten de winnaars van vorig jaar, het duo Flo Pols en Luuk van Strien. Als het goed is geven ze meteen het goede voorbeeld voor Mees Hendriks, vorig jaar nog aandachtig toeschouwer, dit jaar voor het eerst in de jeugdton. Het tweetal Bart Marcelissen en Koen Verhagen zijn ook nieuw. Zij mogen als derde de grote stap gaan wagen. Sanne Broeders is inmiddels al geoefend. Voor haar is het de tweede keer dat ze mee doet. Zij mag voor de meest ervaren jeugdkletser van dit toernooi, Stef Leijten. Voor hem is het zijn laatste deelname. Dit jaar gaat ie voor het eerst solo. Als laatste act staat het duo Jip Geuke en Ryan Kamp op het programma. Voor Ryan is het een nieuwe onderneming.

Op zondag 29 januari treffen we twee debutanten. Een daarvan is Thije van der Wielen. Hij mag als derde in de ton, na Iwan Raaymakers, die dit jaar gaat proberen om het alleen te doen. De middag wordt afgetrapt door een uniek duo, bestaande uit de geoefende Jarno Heere en haar kleine zusje Anouk. In het laatste gedeelte van de wedstrijd zien we Niek van Balkom terug. Hij was vorig jaar als groentje ontzettend succesvol. Toby Broeders kunnen we ook haast al een ‘ouwe rot’ noemen, hoewel hij nog 12 jaar moet worden. Voor Yoelle Vissers geldt eigenlijk hetzelfde. Ook zij doet al voor de derde keer mee en sluit het 15e toernooi af.

De wedstrijdjury wordt op beide dagen gevormd door Prins Harry d’n Irste, Jeugdprins Daan, Wout van Roosmalen, Harry van Steyn, Nelleke Verschuren en voorzitter Pètry Gamers.

Muziek is er van het Jeugdorkest van De Harmonie, Blèrwinnaar De Schelfjes en Prins Harry met zijn Raad van Elf. Het geluid wordt wederom verzorgd door Werner van Elst. De presentatie is in handen van Kristel Zijlmans en Andy Marcelissen. Beide middagen beginnen om 13.41 uur.

Om nog in het bezit te komen van een kaartje, kunt u bellen met Koloszaal (0162-521687) of mailen (connyvdkieboom@hotmail.com) met Conny van den Kieboom.


Bron: De Langstraat





 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl