Andy Marcelissen met fans op weg naar Valkenswaard!
  25-05-2011
Valkenswaard en Andy Marcelissen hebben een band. In deze oost-Brabantse plaats werd de top-sauwelaar namelijk meervoudig Brabants kampioen tonpraten. Na 2011 zal de band tussen Andy en het dorp nog hechter zijn. Op zondag 11 september staan tijdens het Valkenswaardse bloemencorso zijn gedichten uit zijn bundel ‘Ik hoor erbij’ centraal. Veertien wagens beelden een gedicht van Andy Marcelissen uit. Trots is Andy op deze eer die hem te beurt valt. Nog trotser wanneer op 11 september al zijn fans uit onze gemeente en uit de regio erbij zullen zijn.

Het bloemencorso Valkenswaard wordt al 57 jaar georganiseerd op de tweede zondag in september in het centrum van Valkenswaard. Jaarlijks bezoeken tussen de 30.000 en 50.000 het evenement. Centraal staat de Dahliaparade, een optocht van 14 praalwagens, opgetrokken uit 3.000.000 dahlia’s en afgewerkt door inventieve technieken, live muziek en toneel. Daarnaast bruist Valkenswaard die dag van randactiviteiten voor jong en oud. Voor Andy Marcelissen is het een grote eer dat zijn werk die dag centraal staat. Voor één dag zal Valkenswaard worden omgetoverd tot Larieland.

Elk buurtschap in Valkenswaard beeldt op 11 september een gedicht van de ‘Dichter des Larielands’ uit. Tijdens het bloemencorso zijn de Bergsche Battery, Koninklijke harmonie ‘De Eendracht’ en blaaskapel ‘De Gallibent’ present. De jongste broer van Andy, frontman van de W.C.-Experience Patrick Marcelissen, sluit met zijn band het bloemencorso in Valkenswaard af. Een stukje Veerse cultuur wordt op 11 september naar Valkenswaard gebracht.

Om de lokale cultuur kracht bij te zetten, heeft Andy als grote wens om met zoveel mogelijk mensen aanwezig te zijn tijdens de dahliaparade (de optocht met corsowagens). Rondom Andy zijn enkele mensen al maanden in de weer om er voor te zorgen dat Raamsdonksveer en omstreken op 11 september aanwezig is in Valkenswaard. Om het voor u gemakkelijk te maken hebben zij een speciaal arrangement samengesteld:

Voor slechts €25,- per persoon kunt u op 11 september er bij zijn. In dit bedrag is inbegrepen de busreis naar- en van Valkenswaard, een entreekaartje voor het corsoterrein, een tribuneplaats op de Valkenswaardse Markt en een speciaal t-shirt met de tekst ‘Ik hor d’r ok bai’. Voor kinderen tot en met 12 jaar kost het arrangement slechts €20,-.

Om het meegaan nòg aantrekkelijker te maken is er voor de snelle beslissers (de eerste 126 personen) een entreekaartje voor de Larieavond op 1 juli in het Henricusgebouw in Raamsdonksveer. Andy heeft zijn collega’s en vrienden Rob Scheepers uit Sterksel, Jan Strik uit Someren en KEPS uit ‘t Fèèr bereid gevonden een avondvullend programma samen te stellen. Een Larieavond met top-humor van de bovenste plank.

Hoe meldt u zich aan voor het arrangement? Heel simpel. Om iedereen een gelijke kans te geven, start de verkoop van het arrangement a.s. zaterdag 28 mei op het Heereplein in Raamsdonksveer. Van 10:00 tot 14:00 uur zijn Andy en de werkgroep op de kiosk aanwezig om u in te schrijven voor het arrangement. Voor kinderen is het mogelijk om zich te laten schminken als ‘hun held’ en kunnen zij op de foto met de ‘Dichter des Larielands’. Bij de verkoop van het arrangement geldt: ‘OP=OP en wie het eerst komt, die het eerst maalt’.





 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl