Informatie Brabants Kampioenschap
  01-01-1900

De Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard organiseert in samenwerking met "Anders dan Anders" voor de 37e maal het grote Brabantse Tonpraotersconcours met als inzet het felbegeerde "Kampioenschap van Brabant 2004". Uiteraard zijn veel tonpraoters erop gebrand om deze titel in de wacht te slepen.

In 2003 won Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer de titel met zijn creatie "De allerlaatste Profeet". De 37e krachtmeting wordt gehouden op vrijdag 9 januari 2004, terwijl op zaterdag 10 januari en zondag 11 januari twee grote gala-avonden zullen plaatsvinden met uiteraard dezelfde deelnemers. De avonden vinden plaats in de zaal P. Lavrijssen aan de Karel Mollenstraat Zuid 44 in Valkenswaard.

De organisatie verwacht traditiegetrouw weer zo veel deelnemers dat plaatsing voor de finale zal geschieden door middel van voorronden. Deze voorronden worden eveneens in zaal P. Lavrijssen gehouden enwel op dinsdag 18 november en dinsdag 25 november. Deze avonden zijn voor publiek toegankelijk, de entreeprijs bedraagt € 4,-.

De finale-avonden zijn helaas reeds uitverkocht, de kaartverkoop vindt altijd plaats na afloop van de finale, waar iedereen een kaartje voor het volgende jaar kan bemachtigen.

In verband met de vele voorbereidingen doet de organisatie een dringend beroep op de Brabantse Tonpraoters om zich zo spoedig mogelijk in te schrijven. Dit is mogelijk tot en met 22 oktober 2003! Inschrijven kan bij de heer H. van Gompel, De Breel 2, 5554 ME Valkenswaard. Tel. 040-2015192. Of bij de heer J. Janssen, Stadselaan 12, 5555 AL in Valkenswaard. Zijn telefoonnummer is 040-2017695.

Van alle deelnemende tonpraoters wordt uiteraard verwacht dat zij een goed type uitbeelden en met de nodige hmor, goed verstaanbaar een vloeiend verhaal brengen. De jury voor het kampioenschap zal bestaan uit een voorzitter en een door iedere tonpraoter mee te brengen jurylid. Tijdens de voorronden jureert en door de organiserende vereniging aan te wijzen jury.






 
     

 


robert van lamoen Someren 30 Nov 1999
Beste organisatie van het Brabants Kampioenschap tonpraoten. Zo het nog niet bekend was, meld ik me bij deze aan om deel te nemen aan de kampioenschappen voor 2004.

Suc6 met de organisatie en spoedig tot ziens.

 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl