Recordaantal aanmeldingen jeugdtonpraten in Raamsdonksveer
  17-12-2010
Kweekvijver van Andy Marcelissen puilt uit

FAANTELAAND – Het veertiende Jeugdsauwelgala is nu al een memorabel toernooi. Nog nooit waren er zoveel aanmeldingen als voor het toernooi van 2011. De Jeugdsauwelcommissie zat werkelijk met de handen in de haren. Uiteraard sprak men nog steeds van een luxeprobleem, maar die kunnen toch voor de nodige hoofdbrekens zorgen. Gelukkig loste het euvel zich op door een paar tactische zetten door te voeren.

Maar liefst zeventien aanmeldingen waren er binnen gekomen bij de Jeugdsauwelcommissie. Reden om een extra vergadering in te lassen om te kijken hoe het aangepakt kon gaan worden. Nog voor de eerste bijeenkomst met de deelnemers en de ouders zou plaatsvinden, moest er al een noodplan worden uitgewerkt. Afgelopen jaar kende het toernooi een recordaantal acts (10 stuks) in de jeugdton en het was niet de bedoeling om dat record te gaan breken. Dat zou immers ten koste gaan van het geduld van de deelnemers, maar vooral ook van het publiek.

Gelukkig wilde de oudste van de deelnemers al wel een vroegtijdige overstap naar de 14-plussers maken. Dat was al eerste geruststelling. Daarna liet een nieuweling weten nog helemaal niet mee te willen doen, maar slechts te komen kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat. Het kleine manneke wil immers pas volgend jaar mee gaan doen. Dat was opluchting nummer twee. Eén van de opgegeven talenten was die avond nog niet gesignaleerd. Na er een belletje aan te hebben gewaagd, bleek dat het meisje een jaartje over wilde slaan. Dat was al gemeld, maar was aan de aandacht van de commissie ontgaan. Van een vierde nieuweling hoorde we helemaal niks meer. En toen er gevraagd werd of er misschien debutanten waren die liever met een andere nieuweling in de ton wilden, werd er prompt een duo gevormd. Ineens waren alle problemen uit de wereld. Bleef over: 6 solisten en 3 duo’s. In totaal 12 kinderen. Een mooi aantal.

Voor de vijfde keer wordt het Jeugdsauwelgala in Partycentrum De Witte Leeuw gehouden. Traditiegetrouw bezet de jeugdsauwelcaravaan dan het hele weekend het complex.
Negen sauwel-acts gaan op zaterdag 12 februari strijden om de felbegeerde Jan Kuijpers Bokaal. Op zondag is er de traditionele galavoorstelling, waarbij de inzet, naast de jeugdjuryprijs, ook om een optreden bij D’n Boel Plat zal gaan. Hèt sauwelevenement dat inmiddels door iedere tonprater uit Brabant wordt geprezen.

Titelhouder Pim van Seeters mag helaas zijn titel niet verdedigen omdat hij afscheid heeft moeten nemen van de Jeugdsauwelgroep. Hij gaat zijn geluk beproeven bij de 14-plussers.
Gelukkig staan er al weer een aantal nieuwelingen te popelen om de komende jaren onze jeugdton te bezetten. Zoals Sanne Broeders, Iwan Raaymakers, Jip Geuke, Luuk van Strien, Flo Pols en Niek van Balkom.
Overige deelnemers, die al enige ervaring hebben zijn: Jarno Heere, Toby Broeders, Renske Volder, Joelle Vissers, Stef Leijten en Maik van Wijngaarden.

Op woensdag 26 januari 2011 (19.00 uur) zal de kaartverkoop starten bij De Witte Leeuw.

Bron: De Langstraat









 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl