Drie verdiende wildcards voor KeieKletstoernooi.
  09-11-2010
Voor de tweede maal hebben we met succes het TalentenKletstoernooi georganiseerd. Op 29 en 30 oktober traden zeventien amateurkletsers in de ton in het Brabant House. Zij brachten hun klets ten gehore in de hoop één van de drie wildcards binnen te slepen voor een plek tijdens het ‘grote’ KeieKletstoernooi.

Vrijdagavond zorgden acht kletsers voor vermaak, zaterdag togen negen kletsers (mannen en vrouwen) op het podium in het Brabant House. Waar overigens ook hofkapel De Klinkers voor een vrolijke noot zorgde en het muzikale duo ‘Op z’n Brabants’ de warming-up deed.

Het was een moeilijke beslissing maar de jury heeft drie wildcards uitgedeeld voor deelname aan het KeieKletstoernooi op 29 januari, 5 en 12 februari 2011.

Dirk Kouwenberg als DJ Bruno
Dirk Kouwenberg uit Rosmalen betrad als DJ Bruno het podium met de kreet:
“luisteren naar Radio Uno dat moet je duno”. Hiermee kreeg hij het publiek al snel op zijn hand. DJ Bruno nam ons mee naar een live radio-uitzending waar men verzoekjes kon aanvragen, bijvoorbeeld een verzoek van Beenhakker voor Mario Been om het plaatje te draaien van Denny Christian, “Als je wint, heb je vrienden”. DJ Bruno heeft veel luisteraars, voornamelijk “werkelozen, want die blijven ervoor thuis!”. Deze DJ Bruno zien we terug, hij won één van de drie wildcards.

Rob van Elst als straatveger.
Rob van Elst, een deelnemer van vorig jaar, verscheen in de ton als straatveger, waar hij zijn werkervaringen met zijn Marokkaanse collega Achmed met het publiek deelde. Zijn collega heeft zelfs meegedaan bij Wedden Dat.. waarbij tien discotheekdeuren werden dicht gegooid en deze kende hij allemaal! Als afsluiting gaf hij de gouden tip: hoe je met € 1,65 op zak heel dronken kunt worden. Nu deze straatveger eveneens beloond werd met een wildcard, kan hij deze tip echt wereldkundig gaan maken.

Frans van Zeeland als Achmed de Turk
Zonder twijfel en met volle overtuiging van het publiek op zaterdag mocht ook Frans van Zeeland uit Mariahout, alias Achmed de Turk die een theehuis opent in Helmond, een wildcard in ontvangst nemen. Deze vrolijke Frans zette een geweldige presentatie neer, je zou bijna geloven dat het geen uitdossing was. Subliem door een herkenbaar accent en bovenal doordat zijn grappen niet kwetsend waren. Zowel niet voor Turken als Nederlanders. Af en toe kregen beide groepen een spreekwoordelijk spiegeltje voorgehouden.

Het TalentenKletstoernooi wordt door Omroep Brabant uitgezonden. Houd www.keiebijters.nl in de gaten voor de uitzendtijden.

Bron: www.keiebijters.nl





 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl