Finalisten “Vergulde Glimlach” bekend!
  25-10-2010
Op vrijdag 22 oktober vond de tweede voorronde plaats van het Kletstoernooi “De Vergulde Glimlach van Helmond”. Er stonden onervaren kletsers in de ton, maar er waren ook ervaren kletsers die hun nieuwste creatie gingen uitproberen. Tevens waren er diverse kletsers die nog nooit in Helmond hadden opgetreden. Alle kletsers waren het er na afloop over eens: “Wat was het geweldig om bij zo’n goed georganiseerd toernooi in de ton te mogen staan.” Ook het publiek was unaniem in haar oordeel: “Wat een prachtige avond, goede organisatie, juiste presentatie en een topniveau aan kletsers”.

In een nagenoeg uitverkochte Zaal Toff kwamen maar liefst negen kletsers in de ton. In een strak geleide regie kregen ze allemaal de kans om in vijftien minuten het publiek en de vakjury ervan te overtuigen dat zij over een week in de finale behoren te staan. Stuk voor stuk wisten ze het publiek te boeien. De avond kreeg hetzelfde hoge niveau als tijdens de eerste voorronde. Het aanbod was ook deze avond zeer divers.

Als eerste kletser verscheen Jan Schellekens als John Fortuin de Bankdirecteur in de ton. Hij strooide niet alleen kwistig met zijn geld, maar ook zijn grappen vlogen door de zaal. Op deze manier is rijk worden geen kunst! Als tweede verscheen Twan van Oers als Han de Laar in de ton. Hij verkocht de ene na de andere leuke grap en wist zijn klets op een leuke wijze aan de man te brengen. Vervolgens nam Wichard de Benis ons mee naar zijn HUBO Doe Het Zelfzaak. Hij liet op een amusante wijze horen hoe je het beste met lastige klanten en personeel om kunt gaan. Het is wel duidelijk dat je Wichard beter voor het kletsen kunt inhuren dan voor het klussen. Als vierde kwam Helmondse Linda Bevers in haar creatie als Mama Mia. In smeuïg Helmonds deed ze uit de doeken hoe zij aan haar prachtige Helmondse kiendjes is gekomen. Als laatste voor de pauze kwam Patrick Schijvens in de ton. Hij liet horen dat je als Klutje Kaans-Loos ook werkloos nog het nodige kunt verdienen.

Na de pauze was Willem Verhoeven uit ’t Maaskantje aan de beurt. Als Willemke Zeever zeverde hij over van alles. Dat hij volgens zijn schoonmoeder helemaal niks kan is overdreven, want het kletsen heeft hij prima onder de knie. Dat daarin zijn schoonmoeder vaak onderwerp van gesprek is mag wel duidelijk zijn. Daarna mocht de tweede Helmondse kletser van het toernooi in de ton. In een prachtige creatie als Boikspreekpop liet John van Lanen het publiek horen hoe de pop over de eigenaar denkt. Daarna verscheen de winnaar van het eerste jaar in de ton. Dit keer vloog Ivo van Rossum als een echte Superman in de ton. Menig dame zou door deze ideale schoonzoon uit de armen van een crimineel gered willen worden. Als laatste kwam Ad Vermeulen in zijn creatie als Sjefke Kiep de meest sportieve coach de arena in. Met zo’n kletser als coach van je team is het niet moeilijk om alle wedstrijden te winnen. Hij had met zijn team nog geen medaille gewonnen, maar dat zal als kletser snel gaan veranderen.

Het publiek koos als winnaar van de tweede voorronde Ad Vermeulen uit Chaam en had vorige week Hans Verbaarschot uit Deurne al als de winnaar van de eerste voorronde aangewezen, waardoor zij beiden rechtstreeks doorgaan naar de finale van 30 oktober. Het niveau van beide avonden was ontzettend hoog zodat het voor de vakjury een moeilijke klus werd om te bepalen wie er door mocht gaan naar de finale. Uiteindelijk werden Wichard de Benis uit Best, Koen Verstappen uit Meijel, Maikel van de Berg uit ’s-Hertogenbosch en Willem Verhoeven uit ’t Maaskantje als finalisten aangewezen.

Deze finale is helemaal uitverkocht. Voor de muzikale klanken zal kapel De Blue Band zorgen. De avond begint om 19.30 uur (de zaal gaat om 19.00 uur open) en zal geopend worden door de amusementsgroep Spoit Elluf, waarna de zes finalisten zullen gaan strijden om de wisseltrofee: “De Vergulde Glimlach van Helmond”, beschikbaar gesteld door Stadspromotie Helmond. Het zal een sportieve, maar uiterst amusante, strijd op gaan leveren.





 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl