Andy Marcelissen hoort er na boekpresentatie ook bij
  11-11-2009

Na een signeersessie van bijna twee uur, konden de schrijvers Kluun en Andy Marcelissen eindelijk van het podium af, om tussen het overgebleven publiek na te genieten van de succesvolle boekpresentatie van Andy’s gedichtenbundel ‘Ik hoor erbij’.


De tot een theater omgetoverde grote zaal van Boelaars was afgelopen donderdag tot de allerlaatste plaats bezet. Ruim 200 mensen hadden een kaartje bemachtigd en waren daarmee al verzekerd van het boekje van Andy Marcelissen, dat deze avond officieel zou worden gepresenteerd.

Het grote projectiescherm kwam door de bioscoopachtige uitstraling helemaal tot z’n recht, omdat Marcelissen in vogelvlucht de totstandkoming van het boekje in beeld had gebracht in een vermakelijke verhaallijn. Daarin werd het publiek meegenomen naar het begin – de ontdekking van Andy door Kluun bij een optreden in Berkel Enschot – en leidde via voorstellingen bij NightWriters en radio-uitzendingen bij Giel Beelen tot optredens op Lowlands en Mysterieland tot de geboorte van de Dichter des Larielands. Tussendoor zagen de kijkers hoe het boekje van Andy langzaam maar zeker tot ontwikkeling kwam. Piet Zijlmans en Patrick Marcelissen acteerden daarin verschillende rollen van Andy, die zich tijdens deze aanloop naar de lancering nog niet op het podium liet zien.

Tussendoor werd de geschiedenis op het scherm voorzien van Bruce Springsteen-muziek door Aswin Joore en live door Kevin Bachus.


Tegen 21.30 uur was het zover. Onder een luid applaus klom Andy Marcelissen op het podium en las het titelgedicht voor, waarna de kurken konden knallen. Andy nodigde Rob Scheepers, Kluun en Pètry Gamers, de drie mensen die ieder iets betekend hebben voor de gedichtenbundel, uit op het podium. Samen proostten ze met het publiek op de formele introductie van ‘Ik hoor erbij’.

Na de openingsspeech van Marcelissen, waarin hij uitlegde wat hij met de titel van het boekje bedoelde en hoe hij het had ervaren om zich tussen de grote schrijvers te mogen ophouden, was het de beurt aan tonpraatcollega Rob Scheepers uit Sterksel om op een humoristische wijze de draak te steken met de gedichten van Marcelissen. Pètry Gamers stak zijn Veerse trotsheid niet onder stoelen of banken, iets waar ook de vele niet-Verenaren zichtbaar genoten. Kluun tenslotte, begon met een extreem kort interview met Andy, die daarvoor zelf de vragen en antwoorden had opgesteld. Daarna las Kluun voor uit eigen werk en daaruit kon hij uit vele boeken putten.


Na het officiële gedeelte was het tijd voor nog meer Boss-time met Kevin Bachus. Hij werd daarbij eenmaal vergezeld door Patrick Marcelissen. Samen brachten ze op kippenvelachtige wijze de hit ‘Radio Nowhere’. De 8-jarige Sanne Marcelissen, dochter des Larielands, las het prachtige gedicht ‘Zonder jou’ voor en ontving een open doekje van het literaire publiek. Tenslotte was er nog de heropening van de website van Andy Marcelissen. Dit deed hij samen met de webmaster Jeroen Brands uit Waspik.

Daarna werd het podium vrijgemaakt voor Kluun en Andy om aan het boekenbal te beginnen. In totaal werden er ruim 250 boeken van een krabbeltje voorzien. De verkoop van ‘Ik hoor erbij’ gaat voortvarend en een tweede druk zit er wellicht aan te komen, gezien de belangstelling die vele boekhandelaren inmiddels hebben getoond. Het boekje ligt inmiddels ook in de schappen bij Bruna Raamsdonksveer en Music Store, maar het is ook nog steeds verkrijgbaar via internet: www.andymarcelissen.nl


Bron: De Langstraat  

 







 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl