Lachen op tonpratersgala in Waspik
  25-11-2008

WASPIK - Ruim honderd mensen trotseerden gistermiddag de winterse buien om te genieten van het Tonpratersgala in cultureel centrum Den Bolder in Waspik.

De zes deelnemende tonpraters wisten het aanwezige publiek goed te vermaken. Het gala werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd in Den Bolder. Hoewel de publieke belangstelling iets minder was dan vorig jaar, spreekt de organisatie van een succes. De kwaliteit van de deelnemende tonpraters was er niet minder om.

Opvallend was het optreden van Christel van den Dungen uit Tilburg. Als enige vrouwelijke deelnemer zette zij in de creatie van postbode alle mannen de hak. Maar ook de sauwels van Michel Grijmans uit Weert als 'den aviateur' en Frans Bevers uit Oirschot als 'Ciske Hark' werkten bij de toeschouwers op de lachspieren. 'Oude bekenden' Cees Coolen uit Tilburg en Ton Hendrickx uit Gilze toonden aan geboren te zijn voor de ton. Als 'dokter' en 'Tontje Pik d'n inbreker' zorgden zij voor hilariteit in Den Bolder. De inwoners van Waspik lijken een gretig publiek dat zich graag laat vermaken.

De stemming in Den Bolder was goed, niet in de minste plaats door de plaatselijke blaaskapel Dermenie die deze middag voor de muzikale omlijsting zorgde. Jos Rutters, spreekstalmeester en bekend Waspikker, was met zijn scherpe woordspelingen en doordachte grappen een act op zich.

Leuk extraatje van het tonpratersgala in Waspik was de deelname van de jeugdige Raad van Elf en de dansmariekes. In de pauze wisten zij de aanwezigen te vermaken met leuk ingestudeerde dansjes. "We gaan hier volgend jaar zeker mee door", vertelt Marjoleine Veldhuisen van de organisatie. "Het zou mooi zijn als we in de toekomst wat mensen uit Waspik in de ton zouden kunnen krijgen; dat is een grote uitdaging. Daar gaan we volgend jaar verder aan werken."

Bron: BN De Stem






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl