Omroep Brabant geeft ook ruimte aan jeugdige tonpraters
  07-01-2008
Tonpraten (sauwelen) zorgt al jaren op rij voor hoge kijkcijfers in de carnavalsprogrammering van Omroep Brabant. Na de eerste jaren met tonpraters van het Brabants kampioenschap in Valkenswaard, scoort Omroep Brabant nu al een aantal jaren op rij hoog met het Keiebijters Kletstoernooi in Helmond.

De Brabantse regionale omroep gaat daar dit jaar een extra element aan toevoegen met jeugdsauwelen (jeugdige tonpraters) uit Raamsdonksveer. In Raamsdonksveer wordt al elf jaar op hoog niveau gesauwel door jeugdige tonpraters. De jeugdsauwelaars (in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar) worden daar begeleid door onder anderen Andy Marcelissen, zelf meervoudig Brabants kampioen tonpraten en onder meer winnaar van de Zilveren Narrekap.

Omroep Brabant TV maakt op zaterdag 12 januari in Raamsdonksveer opnamen tijdens het elfde jeugdsauwelfestival in partycentrum De Witte Leeuw. Daar zullen zes creaties in de ton verschijnen, alsmede de winnares van vorig jaar: Anne Segers.

Omroep Brabant TV zal de hoogtepunten daarvan overdag uitzenden tijdens de komende carnavalsdagen. Verder besteedt Omroep Brabant in het programma Carnaval Vurraf (vanaf 7 januari iedere maandagavond op Omroep Brabant TV) nog een keer speciaal aandacht aan het 11-jarig (carnavals)jubileum van het jeugdsauwelen in Raamsdonksveer.

(Bron: Omroep Brabant)





 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl